להצטרפות*3080

גודל טקסט

סידן ומגנזיום במי השתייה – מקטינים תמותה ממחלות לב

המחקר אודות הקשר בין תכולת המינרלים שבמי השתייה והבישול לבין מצבי בריאות וחולי שונים נמשך כבר כמה עשרות שנים.

משנות השבעים  ואילך הולכים ומצטברים מחקרים אפידמיולוגיים המרמזים על יחס הפוך בין קושי המים לבין תחלואה ותמותה ממחלות לב לכלי דם , כלומר: ככל שהמים קשים יותר כך פוחתת התחלואה. קושי המים נקבע על ידי תכולת הסידן והמגנזיום המצויה בהם. ככל שתכולת הסידן והמגנזיום שבמים עולה , כך עולה קושי המים. מים קשים הינם מים טובים לבריאות. אומנם המלחים סידן ומגנזיום שוקעים בקומקום אך הם אינם שוקעים בכלי הדם שבגוף .עוד בשנת 1977 בדו"ח " מי השתייה ובריאות" שפרסמה הועדה לבטיחות מי השתייה  מטעם האקדמיה הלאומית למדעים בארה"ב ( NAS = US National Academy of Science)  צויין כי נערכו למעלה מ 50 מחקרים, בשמונה מדינות בעולם, שהדגימו את היחס ההפוך הקיים בין קושי המים לבין תמותה ממחלות לב. בדוח זה  הוערך כי 150,000 התקפי לב קטלניים לשנה יכלו להימנע בארה"ב על ידי צריכה של מים קשים.  במחקר אחד שעסק בקשר בין איכות המים לבין תחלואה, נמצא שהתמותה ממחלות לב ולכי דם הייתה גבוהה ב - 30% -10% באיזורים של מים רכים. החוקרים מיחסים את האפקט המגן של מים קשים מפני תמותה ממחלות לב בעיקר לנוכחות המגנזיום שבמים.ההנחה היא שלמגנזיום השפעה מגינה על הלב כנראה דרך סיוע בהסדרת קצב פעולת הלב .  

מקורות

1) Anderson, TW. et al. Sudden death and ischemic heart disease: correlation with hardness of local water supply. NEJM 1969; 280:805-7.    2)Crawford, MD. et al. Changes in water hardness and local death rates Lancet 1971; 2:327-9.

3) Eisenburg, MJ. Magnesium deficiency and sudden death. Am Heart J 1992; 124:544-49

לקבלת הצעת מחיר לשירות הברים שלנביעות

מחשבוןצריכת מים

הורידו את האפליקציה